تهیه خورشت کنگر
خورشت کنگر یکی از خورش های سنتی، اصیل و بسیار پر فایده ایرانی است. تهیه خورشت کنگر بخاطر فصلی بودن آن، فقط در فصل بهار صورت میگیرد.
موارد لازم برای تهیه خورشت کنگر
کنگر خردشده: ۳۰۰ گرم | نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم |
گوشت خورشتی: ۲۰۰ گرم | زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری |
نعنا و جعفری خردشده: ۱۵۰ گرم | آبغوره: ۲ قاشق سوپخوری |
پیاز نگینی: ۱ عدد بزرگ | روغن مایع: به میزان لازم |
طرز تهیه خورشت کنگر
ابتدا پیازها را بهصورت نگینی خرد کرده و در روغن تفت میدهیم تا نرم شود. گوشت خورشتی را به اندازههای دلخواه خرد میکنیم و به پیازهها اضافه میکنیم تا تفت خرده و رنگ آن تغییر کند. سپس به میزان لازم چند لیوان آبجوش را به مواد اضافه میکنیم و کمی که جوش خرد، حرارت را ملایم میکنیم تا گوشت بپزد.
با استفاده از قیچی تیغ اطراف کنگر را کاملا میگیریم و سپس آن را تمیز میشوییم. کنگرهای شسته شده را به اندازههای دلخواه درمیآوریم. در تابهای کمی روغن ریخته و کنگرها را کمی تفت میدهیم.
برای تهیه خورشت کنگر از نعنا و جعفری استفاده میشود. نعنا و جعفری را شسته و ساتوری خرد میکنیم، سبزیهای ساتوری شده را به همراه نمک، فلفلسیاه و زردچوبه به کنگرهای در حال تفت اضافه میکنیم.
بعد از تفت دادن سبزیجات آنها را به گوشت در حال پخت اضافه میکنیم. حدود ۲ ساعت اجازه میدهیم تا خورشت کاملا جابیفتد.
در پایان برای خوشطعم شدن خورشت به آن آبغوره و زعفران دمکرده اضافه میکنیم.
کنگر برای درمان چربی، قندخون و کلسترول بسیار مفید است.همچنین کنگر ضدعفونی کننده، اشتها آور، تببر و هضم کننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش میشود.
از مهمترین خواص کنگر، درمان یرقان، نارسایی کبد و کمخونی بوده، اسید کافئیک موجود در کنگر از کبد در برابر سموم شیمیایی و عفونت محافظت میکند.
خوردن کنگر همراه با ماست به افراد گرم مزاج جهت تعدیل مزاج توصیه میشود، ضمن اینکه کنگر منبع غنی از پتاسیم است.