تهیه کباب چنجه
کباب چنجه یکی از کبابهای معروف و پرطرفدار ایرانی است. توجه داشته باشید که گوشت اصلی و سنتی برای تهیه کباب چنجه گوشت بره است، البته در حال حاضر کباب چنجه با گوشت گوساله هم تهیه میشود. کباب چنجه با نامهای فنجه و کنجه هم شناخته میشود.
مواد لازم برای تهیه کباب چنجه
فیله گوسفند: ۱ کیلوگرم | روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری |
دنبه گوسفند: ۲۰۰ گرم | لیموترش: ۴ عدد |
پیاز: ۲ عدد متوسط | فلفل سیاه: به میزان لازم |
ماست: ۲۰۰ گرم | نمک: به میزان لازم |
مناسبترین گوشت برای کباب چنجه گوشت بره است. البته درصورتیکه گوشت بره در دسترس ندارید از گوشت گوساله هم میتوان استفاده کرد. مناسبترین قسمت برای چنجه راسته و فیله گوساله است.
طرز تهیه کباب چنجه
ابتدا گوشتها را به قطعات یک اندازه برش میزنیم. سپس یککاسه بزرگ انتخاب میکنیم و پیازها را داخلش رنده میکنیم. پیاز رنده شده را با دست فشار میدهیم، آب پیاز را در کاسه نگهداشته و باقیمانده پیاز را دور میریزیم. پس از آن ماست را به همراه نمک، فلفل سیاه و روغن زیتون به آب پیاز اضافه کرده و با آبلیمو خوب مخلوط میکنیم.
سپس گوشتهای خردشده را در مواد ریخته، مخلوط میکنیم. سپس روی ظرف یک سلفون میکشیم و آن را در یخچال قرار میدهیم تا گوشت طعمدار شود. حداقل باید ۶ ساعت در یخچال قرار بگیرد.
سپس گوشتها را با پشت کارد کمی پهن کرده، سیخ میکنیم. بهتر است در هر سیخ ۱ یا ۲ تکه دنبه بین گوشتها سیخ قرار دهیم.
برای کباب کردن گوشتها مقداری زغال آماده میکنیم و سیخها را روی حرارت قرار میدهیم.
توجه داشته باشید که اگر حرارت زغال زیاد باشد گوشت چنجه خشک میشود. اگر گوشت مدت طولانی در یخچال مانده باشد نیاز به کباب کردن طولانی ندارد.
نکته دیگر اینکه هر چه دمبههای بین گوشتها بیشتر باشد کباب شما چربتر و لذیذتر خواهد بود.
در کنار کباب چنجه میتوانید چند سیخ گوجهفرنگی هم کباب کنید. در پایان میتوانید کباب چنجه را با نان یا برنج سرو نمایید.