دوسا
دوسا نوعی پنکیک و غذای بومی جنوب کشور هند است که در اصل با آرد برنج و آرد گندم درست میشود، ولی در دیگر کشورها مثل سریلانکا و سنگاپور با آرد عدس و نخود و ترکیبی از ادویههای مختلف درست میشود که نامهای متفاوتتری دارد.
این پنکیک خوشمزه طرفداران زیادی دارد، شکل ظاهری آن مثل کرپ است که طعم آن خیلی شبیه سمبوسه است. این غذا در انواع مختلف دوسامالاسا، دوساراوا و دوسای پیاز و غیره پخته میشود. در هند این غذا با سالادی به نام سامبار همراه سیب زمینی و پنیر آسیایی سرو میشود.
مواد لازم برای تهیه دوسا
آرد گندم: ۲ پیمانه | کره: ۱۰۰ گرم |
آرد نخود: ۱ پیمانه | فلفل قرمز تند: ۳ عدد خردشده |
پودر آنغوزه: ۲ قاشق چایخوری | گشنیز تازه: ۲ قاشق خردشده |
بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری | نمک و آب: به اندازه کافی |
طرز تهیه دوسا
برای تهیه دوسا ابتدا آرد گندم را به همراه آرد نخود، پودر آنغوزه، بیکینگ پودر و نمک در ظرفی مناسبی ریخته با هم مخلوط میکنیم.
سپس کمکم و به آرامی آب را به مواد اضافه میکنیم. مدام هم میزنیم تا مایه شل و رقیقی بدست آید.
بعد از اینکه خمیرمان یکدست شد فلفل قرمز خرد شده را به همراه گشنیز ساتوری شده به موادمان اضافه میکنیم.
حدود ۳ تا ۴ ساعت به مایه استراحت میدهیم.
کره را روی حرارت ملایم به حدی که آب شود قرار میدهیم. تابهای به قطر ۱۵ یا ۲۰ سانت برداشته با برس مخصوص درون کره زده و کف تابه را بطور کامل به کره آغشته میکنیم.
تابه را روی حرارت قرار میدهیم. وقتی که داغ شد مقداری از مایه دوسا را داخل تابه می ریزیم.
تابه را میچرخانیم تا مواد به همه جای تابه بصورت یکنواخت پخش شود.
یه طرف دوسا که طلایی شد برمیگرانیم طرف دیگر نیز طلایی شود.
بهمین ترتیب انجام میدهیم تا مایه دوسا تمام شود.
دوساهای، آماده شده را در بشقاب گذاشته و با گوجه فرنگی یا ماست سرو کنید.
نکته: آنغوزه یا آنقوزه گیاهی با ریشههایی ضخیم و گوشتی است که در برخی از مناطق مانند ایران و افغانستان و هند رشد میکند که دارای خواص درمانی زیادی میباشد.