لازانیا
لازانیا نوعی غذای ایتالیایی است که از لایههای سهگانه پاستا ورقهای، سس مخصوص، و پنیر پیتزا درست شدهاست و مثل ماکارونی یکی از انواع پاستاهای خوشمزه در دنیا محسوب میشود. لازانیا از نظر مواد شباهتهایی زیادی به پیتزا دارد به همین دلیل طرفداران بسیار زیادی در سراسر جهان دارد.
مواد لازم برای لازانیا
لازانیا: ۱ بسته | پودر آویشن: به میزان لازم |
گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم | نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم |
پیاز: ۳ عدد متوسط | مواد لازم برای سس |
قارچ: ۲۰۰ گرم | شیر: ۱ لیوان |
پنیر پیتزا: ۳۰۰ گرم | کره: ۳۰ گرم |
فلفل دلمهای: ۱ عدد بزرگ | آرد سفید: ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری | نمک: مقداری |
طرز تهیه لازانیا
برای پخت لازانیا ابتدا مایه گوشتی و سس آن را درست میکنیم.
برای تهیه مایه گوشتی، پیازها را بصورت نگینی خردکرده درون تابه با مقداری روغن تفت میدهیم.
کمی که پیاز سبک شد، گوشت چرخکرده را به آن اضافه میکنیم.
فلفل دلمهای را بصورت نگینی خرد میکنیم و به مایه گوشتی اضافه میکنیم.
قارچها را بصورت ورقهای خرد کرده و جداگانه در ظرفی مناسب با حرارت بالا به همراه مقداری روغن و نمک تفت میدهیم.
قارچهای تفت داده شده را نیز به همراه رب گوجهفرنگی، نمک، زردچوبه، فلفلسیاه و پودر آویشن به مواد اضافه میکنیم.
کمی که مواد با هم تفت خورد و یکدست شد شعله را خاموش کرده و مواد را کنار میگذاریم.
در قابلمهای مناسب و نسبتا بزرگ آب را به همراه نمک و مقدار کمی روغن میجوشانیم.
سپس ورقههای لازانیا را به آرامی و تک تک داخل آب جوش قرار دهیم تا به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه پخته و نرم شود و سپس آبکش می کنیم.
در حین پخت ورقههای لازانیا سس آن را آماده میکنیم.
برای تهیه سس کره را داخل یک تابه کوچک داغ کرده و سپس آرد سفید را به آن اضافه میکنیم تا کمی تفت بخورد.
سپس شیر را به همراه کمی نمک و فلفل اضافه میکنیم. حرارت میدهیم تا غلیظ شود.
کف ظرف موردنظر را کمی روغن میزنیم و سپس به ترتیب ورقههای لازانیا، سس، مایه گوشتی و پنیر پیتزای رنده شده را میچینیم.
در لایه آخر ورقههایلازانیا قرار داده و روی آن را با سس پر کرده و با پنیر پیتزای رنده شده تمام سطح لازانیا را میپوشانیم.
فر را از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کرده ولازانیا را به مدت ۳۵ الی ۴۵ دقیقه در آن قرار میدهیم تا پخته شود.
در انتهای پخت لازانیا، قسمت گریل فر را روشن کرده، حدود ۱۰ دقیقه اجازه میدهیم تا پنیر طلایی شود.