خورشت فاصولیه
خورشت فاصولیه یا خورشت لوبیا یکی از غذاهای خوشمزه ترکی، عربی و افغانی است که در کشورهای ترکیه، عراق، افغانستان، سوریه و حتی کشورهای حوزه خلیجفارس طرفداران زیادی دارد. برای پخت این خورشت لذیذ از لوبیای سفید یا لوبیای قرمز میتوان استفاده کرد. این خورشت خوشمزه شبیه خورشت لوبیای مااست با این تفاوت که خورشت فاصولیه تندتر است.
مواد لازم برای خورشت فاصولیه
لوبیا سفید یا قرمز: ۲۰۰ گرم | پودر شنبلیله: ۱ قاشق مرباخوری |
گوشت خورشتی: ۲۰۰ گرم | لیموامانی: ۲ عدد |
پیاز: ۲ عدد متوسط | آویشن: مقداری |
سیبزمینی: ۱ عدد متوسط | فلفل قرمز: به میزان لازم |
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری | نمک و زردچوبه: به میزان لازم |
طرز تهیه خورشت فاصولیه
برای تهیه خورشتفاصولیه لوبیاها را از شب قبل به مدت ۲۴ ساعت خیس میکنیم.
قابلمه مناسبی را بر روی اجاق گاز قرار میدهیم، شعله را ملایم کرده، کمی روغن دورن قابلمه میریزیم.
سپس پیازهای خلالی خرد شده را اضافه میکنیم. پیازها که کمی تفت خورد گوشت خورشتی خرد شده را به آن میافزایم، اجازه میدهیم تا گوشت به همراه پیاز کمی سرخ شود.
گوشتها که با پیاز تفت خورد فلفل قرمز را به همراه زردچوبه به مواد اضافه میکنیم.
اجازه میدهیم تا مواد با هم مخلوط شوند.
بعد از آن لوبیاها را که از قبل خیس کردهایم را آبکش کرده به همراه سیبزمینی نگینی خرد شده به مواد تفت داده شده اضافه میکنیم.
برای پخت خورشت فاصولیه حدود ۳ الی ۴ لیوان آب جوش را داخل قابلمه میریزیم. سپس ۲عدد لیموامانی را سوراخ کرده و به مواد اضافه میکنیم.
درب قابلمه را گذاشته و به مدت تقریبا ۲ ساعت اجازه میدهیم تا خورشت خوشمزه ما جابیفتد.
حدود ۲۰ دقیقه به پایان پخت ۲ قاشق رب را به همراه مقداری آویشن و پودر شنبلیله در مقدار کمی روغن تفت داده و به مواد داخل قابلمه به همراه نمک اضافه میکنیم.
نکته: در صورت تمایل میتوانید مقداری آبلیمو در پایان پخت به خورشت فاصولیه اضافه کنیم.
همچنین تندی خورشت با توجه به ذائقه شما قابل تغییر میباشد.
این خورشت لذیذ و خوشمزه به همراه برنج سرو میشود.