تهیه خورشت کنگر

تهیه خورشت کنگر

خورشت کنگر یکی از خورش های سنتی، اصیل و بسیار پر فایده ایرانی است. تهیه خورشت کنگر بخاطر فصلی بودن آن، فقط در فصل بهار صورت می‌گیرد.

خورشت کنگر

موارد لازم برای تهیه خورشت کنگر

کنگر خردشده: ۳۰۰ گرم نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
گوشت خورشتی: ۲۰۰ گرم زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری
نعنا و جعفری خردشده: ۱۵۰ گرم آبغوره: ۲ قاشق سوپ‌خوری
پیاز نگینی: ۱ عدد بزرگ روغن مایع: به میزان لازم

طرز تهیه خورشت کنگر

ابتدا پیازها را به‌صورت نگینی خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم تا نرم شود. گوشت‌ خورشتی را به اندازه‌‌های دلخواه خرد می‌کنیم و به پیازه‌ها اضافه می‌کنیم تا تفت خرده و رنگ آن تغییر کند. سپس به میزان لازم چند لیوان آب‌جوش را به مواد اضافه می‌کنیم و کمی که جوش خرد، حرارت را ملایم می‌کنیم تا گوشت بپزد.
با استفاده از قیچی تیغ اطراف کنگر را کاملا می‌گیریم و سپس آن را تمیز می‌شوییم. کنگرهای شسته شده را به اندازه‌های دلخواه درمی‌آوریم. در تابه‌ای کمی روغن ریخته و کنگرها را کمی تفت می‌دهیم.

برای تهیه خورشت کنگر از نعنا و جعفری استفاده می‌شود. نعنا و جعفری را شسته و ساتوری خرد می‌کنیم، سبزی‌های ساتوری شده را به همراه نمک، فلفل‌سیاه و زردچوبه به کنگرهای در حال تفت اضافه می‌کنیم.

بعد از تفت دادن سبزیجات آن‌ها را به گوشت‌ در حال پخت اضافه می‌کنیم. حدود ۲ ساعت اجازه می‌دهیم تا خورشت کاملا جابیفتد.

در پایان برای خوش‌طعم شدن خورشت به آن‌ آبغوره و زعفران دم‌کرده اضافه می‌کنیم.

کنگر برای درمان چربی، قندخون و کلسترول بسیار مفید است.هم‌چنین کنگر ضدعفونی ‌کننده، اشتها آور، تب‌بر و هضم ‌کننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش می‌شود.
از مهمترین خواص کنگر، درمان یرقان، نارسایی کبد و کم‌خونی بوده، اسید کافئیک موجود در کنگر از کبد در برابر سموم شیمیایی و عفونت محافظت می‌کند.
خوردن کنگر همراه با ماست به افراد گرم مزاج جهت تعدیل مزاج توصیه می‌شود، ضمن اینکه کنگر منبع غنی از پتاسیم است.

مطلب پیشنهادی

خورشت فاصولیه

خورشت فاصولیه خورشت فاصولیه یا خورشت لوبیا یکی از غذاهای خوشمزه ترکی، عربی و افغانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *