تهیه کباب کوبیده
کباب کوبیده کبابی یکی از غذاهای پرطرفدار در ایران است که برخلاف نظر بسیاری از افراد که می گویند تهیه کباب کوبیده بسیار سخت است، بسیار ساده و آسان است.
مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده
گوشت چرخکرده: ۱ کیلوگرم | فلفل سیاه: به میزان لازم |
پیاز: ۵ عدد متوسط | پودرپاپریکا: به میزان دلخواه |
نمک: به میزان لازم | زعفران: ۱ قاشق چایخوری به دلخواه |
نکته: گوشت چرخکرده مخلوط گوسفند و گوساله شامل سردست یا ران گوساله و قلوهگاه گوسفند میباشد.
طرز تهیه کباب کوبیده
برای تهیه کباب کوبیده ترد باید از گوشت گوساله و یا گوسفند همراه با چربی استفاده کنید چرا که کبابی که بدون چربی باشد حالت خشکی به خود میگیرد و هنگام ماساژ دادن خودش را ول میکند.
ابتدا پیاز را آنقدر خوب چرخ کنید تا بصورت پوره در بیاید سپس آنرا با دست خوب فشار دهید تا آب آن برود و پیاز خالص باقی بماند. این کار باعث میشود گوشت روی آتش از سیخ جدا نشود و نریزد. در این دستور نسبت پیاز به گوشت ۱ به ۴ است یعنی اگر یک کیلو گوشت داریم باید ۲۵۰ گرم پیاز استفاده کنیم.
پیازهای له شده را به همراه گوشت خیلی خوب ورز میدهیم و ادویه دلخواه از جمله پودر پاپریکا و نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و همینطور ورز میدهیم تا گوشت حالت چسبندگی به خود بگیرد. هر چقدر گوشت بیشتر ورز داه شود نرم تر و چسبنده تر میشود.
ورز دادن را به مدت پنج دقیقه ادامه میدهیم. بعد از اینکه گوشت حسابی ورز داده شد و به چسبندگی دلخواه رسید در ظرفی سرپوشیده آن را به مدت یک ساعت در یخچال میگذاریم تا به اصطلاح بیات شود. بعد از یک ساعت استراحت گوشت را دوباره کمی ورز میدهیم. برای این که گوشت به دستتان نچسبد میتوانید دستتان را بامقداری آب را خیس کنید.
گوشت را به تعداد سیخ دلخواه تقسیمبندی کرده و آنرا به حالت گلوله گلوله و به شکل بیضی در میآوریم. میتوانیم برای چسبندگی بهتر و بیشتر گوشت آنرا نیم ساعت در یخچال قرار دهیم.
توجه کنید که گلولههای گوشت بهتر است اندازه یک مشت انتخاب شود. گلولهها را روی سیخ پهن قرار داده و با فشار دست پهن میکنیم و توسط انگشتان دست به آن حالت دهید. سعی کنید گوشت روی سیخ نه خیلی کلفت و نه خیلی نازک باشد. ابتدا و انتهای کباب را به سیخ بچسبانید.
سیخ ها را ابتدا بر روی شعله خیلی تند کباب ساز یا ذغال قرار دهید. توجه کنید اگر از ذغال استفاده میکنید آتش آن فروکش کرده باشد و فقط ذغال گداخته در منتقل موجود باشد. این برای این است که اگر از مواد آتش زا همچون نفت یا بنزین استفاده کرده باشید بوی آن کاملا از بین رفته باشد و غذای شما بوی بد به خود نگیرد. همچنین دوده هیزم به کباب ننشیند و آن را کثیف نکند. پس از چند لحظه که کباب برشته شد شعله را کمتر کنید تا کباب خوب پخته و یا به اصطلاح مغزپز شود. اگر از هیزم و آتش برای پخت کباب استفاده می کنید با باد زدن آتش میتوانید حرارت و شعله آتش را کنترل کنید.