تهیه آش ماش

 تهیه آش ماش

آش ماش از غذاهای سنتی و خوشمزه ایران است که برای تهیه آن از ماش که یکی از مقوی‌ترین حبوبات است استفاده می‌شود.ماش همانند سایر حبوبات دارای پروتئین گیاهی، فیبر و انواع ویتامین ها می باشد که برای پوست بسیار مفید است.

آش ماش

مواد لازم برای تهیه آش ماش

ماش: ۱ لیوان پیاز: ۳ عدد خرد شده
برنج نیم‌دانه: نصف لیوان سیر: ۲ حبه خرد شده
سبزی آشی خرد شده: ۲ لیوان نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
شلغم: ۲ عدد خرد شده آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری

 تهیه آش ماش

برای تهیه  آش ماش، از چند ساعت قبل برنج نیم‌دانه را خیس میکنیم. هم‌چنین ماش را نیز شسته و مانند برنج از جند ساعت قبل خیس می‌کنیم.

ماش خیس خورده را در قابلمه‌ی مورد نظر ریخته و ۵ الی ۶ پیمانه به آن آب اضافه کرده، نمک را ریخته و روی حرارت قرار می‌دهیم اجازه می‌دهیم تا ماش کمی پخته شود.

برنج خیس کرده را زمانیکه ماش نیم‌پز شد، اضافه می‌کنیم. اگر احساس کردید که آب قابلمه کم است، ازکتری در حال جوش مقدار لازم آب را اضافه می‌کنیم.

کمی که دانه‌های برنج ازهم باز شد، سبزی را به آن اضافه می‌کنیم. اجازه می‌دهیم تا سبزی کاملا پخته شود و مواد آش به خوبی پخته و جا بیفتد.

شلغم‌ها پوست گرفته و نگینی خرد می‌کنیم، اگر می‌خواهید در آش دیده نشود می‌توان شلغم را رنده کنیم.  شلغم ها را به مواد اضافه کرده در قابلمه را گذاشته و حرارت را کم می‌کنیم تا مواد کاملا پخته شود.

(البته در این آش  وجود شلغم ضروری نیست و می‌توان شلغم را با توجه به ذائقه خودمان حذف کرد).

برای تهیه پیاز داغ، پیاز ورقه‌ای خردشده را به همراه سیر ریز شده در روغن سرخ کرده، به میزان دلخواه به آن نمک‌، فلفل و زردچوبه اضافه می‌کنیم. مقداری از پیازداغ‌ها را به مواد داخل قابلمه اضافه می‌کنیم و مقداری از آن را برای تزئین آش نگه می‌داریم.

مطلب پیشنهادی

خوراک لوبیا چیتی

خوراک لوبیا چیتی خوراک لوبیا چیتی از جمله غذاهای خوشمزه ایرانی است که بسیار مقوی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *