ادویه کاری
برای خوشمزهتر شدن هر غذایی باید از طعمدهنده استفاده کرد. ادویه کاری یکی از اصلیترین طعمدهندهها در سراسر جهان است. طعمدهندهها باعث تحریک اشتها برای افراد میشود.
پودرکاری ادویه بومی مردمان در قاره آسیاست که بخصوص در کشورهای پاکستان، هندو و افغانستان بیشترین استفاده را دارد.
البته ادویه کاری نه تنها در قاره آسیا بلکه در بین آشپزان سراسر دنیا بعلت طعم خاصی که به غذا میدهد طرفداران زیادی دارد.
مواد لازم برای ادویه کاری
لازم به ذکر است مواد لازم برای درست کردن ادویهکاری بسته به نوع منطقه جغرافیایی کمی متغیر میباشد.
زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری | فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری |
زیره: ۱ قاشق چایخوری | پودر سیر: ۱ قاشق چایخوری |
تخم گشنیز: ۱ قاشق مرباخوری | پودر هل: ۱قاشق چایخوری |
گشنیز خشک: ۱ قاشق مرباخوری | پودر رازیانه: ۱ قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل: ½ قاشق چایخوری | دانه خردل: ۱ قاشق چایخوری |
پودر دارچین: ۱ قاشق مرباخوری | پودرمیخک: ا قاشق جایخورری |
فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری |
طرز تهیه ادویه کاری
برای تهیه ادویهکاری تمام ادویههای ذکر شده در مواد لازم را به شکل پودر درآورده باهم مخلوط میکنیم.
ماهیتابهی مناسبی را روی حرارات ملایم اجاق گاز قرار میدهیم کمی که تابه داغ شد، مخلوط پودرها را داخل آن میریزیم.
مواد را به مدت چند دقیقه تفت میدهیم، سپس از روی اجاق برداشته اجازه میدهیم تا سرد شوند.
بعد از سرد شدن، ادویه کاری ما آماده است. آن را درون ظرف شیشهای ریخته و استفاده میکنیم.
این ادویه خوشمزه علاوه بر طعم خوشمزهای که به غذا میدهد دارای خواص زیادی است که از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
*حافظه را تقویت کرده از آلزایمر پیشگیری میکند.
*برای جلوگیری از چین و چروک پوست بسیار موثر است.
*در کاهش وزن تاثیر بسزایی دارد و برای رژیم لاغری موثر است.
*فشار خون را گاهش میدهد که همین امر موجب سلامت قلب میگردد.
*زردجوبه موجود در ادویه کاری باعث تسکین درد و التهاب میشود.
*وجود پودر سیر در این ادویه پرخاصیت موجب پاکسازی دستگاه گوارش میگردد.