دسر تیرامیسو
دسر تیرامیسو یکی از خوشمزهترین دسرهای معروف ایتالیاییهاست که ظاهری وسوسهانگیز و طعمی بسیار خوشمزه دارد. جالب است بدانید که معنای لغتی تیرامیسو در زبان ایتالیایی ” بینداز بالا” یا ”منو بلند کن ” میباشد. خاستگاه اصلی این دسر خوشمزه مشخص نیست اما بسیاری معتقدند که دسر تیرامیسو اولین بار در دهه ۱۹۶۰ و در شهر ترویزو اختراع شده است. اما برخی دیگر هم بر این باورند که تیرامیسو در قرن ۱۷ هم وجود داشته است. امروزه تیرامیسو یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین دسرهای ایتالیایی است و به اشکال و طعمهای مختلف در ایتالیا سرو میشود. این دسر مشهور، محبوب و خوشمزهی ایتالیایی در سالهای اخیر در ایران نیز طرفداران زیادی پیدا کرده است.
مواد لازم برای دسر تیرامیسو
بیسکوییت مخصوص (لیدی فینگر): یک بسته و نیم | خامه فرمدار: ۳۰۰ گرم |
پنیر خامهای یا پنیر ماسکارپونه: ۴۰۰ گرم | نسکافه: ۴ قاشق غذاخوری |
پودر شکر: ۶ قاشق غذاخوری | آبجوش: نصفه پیمانه |
شکلات رنده شده و پودر قهوه: به میزان لازم | وانیل: نصفه قاشق چایخوری |
طرز تهیه دسر تیرامیسو
برای تهیه مواد میانی تیرامیسو، پنیر خامهای را با همزن میزنیم. این کار را تا موقعی ادامه میدهیم تا پنیر حالت کرم مانند به خود بگیرد. سپس خامهی فرمدار را به آن اضافه میکنیم در ادامه پودر شکر را به همراه وانیل به مواد میافزاییم و مجددا با همزن به مدت ۱ الی ۲ دقیقه شروع به همزدن میکنیم. مواد میانی دسر آماده شد.
برای آماده کردن بیسکوییت این دسر، نسکافه را داخل آبجوش ریخته هم میزنیم تا کاملا مخلوط شوند، سپس بیسکویت را داخل محلول نسکافه فرو برده و بلافاصله درمیآوریم. بیسکوییتهای آماده شده را در ظرف دلخواه میچینیم و روی آن از مواد آماده میریزیم. بصورت لایه به لایه این کار را ادامه میدهیم.
لایهی آخر دسر تیرامیسو باید با کرم پوشانده شود و با یک قاشق یا کاردک روی آن را صاف و یکدست شود. بعد از آماده شدن به مدت ۶ الی ۷ ساعت در یخچال قرار میدهیم. در پایان با شکلات رنده شده و پودر قهوه تزیین میکنیم.
نکته اینکه پنیری که برای تهیه این دسر استفاده میشود حتما باید از نوع خامهای و بدون نمک باشد. در مورد بیسکوییت این دسر هم نباید از هر بیسکوییتی استفاده کرد. بهترین بیسکوییت ” لیدی فینگر” است. غوطهور کردن بیسکوییتها در نسکافه نباید به مدت طولانی باشد د رحد چند ثانیه کافیست.
یکی از آداب خوردن دسر تیرامیسو این است که باید قاشق را در عمقیترین قسمت فرو برد و سپس تکه ای از آن را کند و بالا آورد و میل کرد تا بهترین طعم را حس کنید. اگر ابتدا لایههای فوقانی را میل کنید و بعد لایههای زیرین خورده شوند، درست نیست.