پیتزا ایتالیایی
پیتزا فست فودی است که با موادغذایی و سبزیجات مختلف پخته میشود. از پر طرفدارترین پیتزاها میتوان به پیتزا ایتالیایی، پیتزا قیفی و پیتزا پپرونی اشاره کرد. پیتزا ایتالیایی دارای طعم و مزه بینظیری میباشد و شما میتوانید برای تنوع بیشتر در برنامه غذایی خود این نوع غذای خوشمزه و لذیذ را بپزید و از طعم بینظیر آن در کنار اعضای خانواده خود نهایت لذت را ببرید.
مواد لازم برای پیتزا ایتالیایی
آردسفید: ۱ کیلوگرم | پیاز: ۱ عدد متوسط |
مایه خمیر: ۵ گرم | سیر: ۲ حبه |
ژامبون: ۱ کیلوگرم | پونه خشک: ۱/۲ قاشق مرباخوری |
قارچ: ۵۰۰ گرم | ریحان خشک: ۱/۲ قاشق مرباخوری |
پنیرپیتزا: به میزان لازم | رزماری خشک: ۱/۲ قاشق مرباخوری |
ربگوجه یا کنسرو گوجه: ۲۰۰ گرم | پودر آویشن: به میزان لازم |
روغن زیتون: ۱/۳ پیمانه | نمک و فلفل: به میزان لازم |
طرز تهیه پیتزا ایتالیایی
برای تهیه خمیر پیتزا ابتدا آب را روی حرارت قرار میدهیم، تا کمی ولرم شود (تقریبا ۳۰ درجه سانتیگراد) سپس از روی حرارت برمیداریم، مایه خمیر را به همراه کمی نمک و ۲ قاشق روغن زیتون داخل آب ولرم میریزیم و شروع به همزدن میکنیم. سپس کمکم آرد را به آن اضافه میکنیم. خمیر را خوب ورز میدهیم تا آماده شود. خمیر آماده شده را با پلاستیک میپوشانیم و به مدت ۶ الی ۷ ساعت آن را استراحت میدهیم تا حجم آن دوبرابر شود.
برای تهیه سس پیتزا ایتالیایی رب گوجهفرنگی، مقداری آب و روغنزیتون را با هم ترکیب میکنیم و خوب هم میزنیم. سپس سیر له شده را به همراه نمک و فلفل و سبزیجات معطر (پونه، ریحان و رزماری) به آن اضافه کرده خوب مخلوط میکنیم. سس را به مدت چند ساعت کنار گذاشته، استراحت میدهیم تا حسابی مزهدار شود.
نکته: لازم به ذکر است که اگر روغن زیتون و رزماری باب طبع شما نیست میتوان آن را از سس حذف کرد و بجای آن از سس گوجهفرنگی و پودر پاپریکا استفاده کرد.
برای تهیه مخلفات روی پیتزای ایتالیایی، ابتدا قارچها را شسته و ورقه ورقه درمیآوریم. پیاز را بصورت حلقههای باریک برش میزنیم. ژامبونها را نیز خرد میکنیم.
روی سطح تمیزی کمی آرد ریخته و تکهای از خمیر آماده شده را روی آن سطح پهن میکنیم. سپس با سس، سطح آنرا میپوشانیم. پنیرپیتزای رنده شده را روی سس میریزیم. روی پنیر، قارچ ورقه شده، پیاز حلقهشده و ژامبون خرد شده میریزیم. روی مواد را مجددا پنیرپیتزا و آویشن میریزیم.
فر را از قبل در دمای ۲۷۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم. پیتزای آماده شده را در سینی فر گذاشته و حدود ۴۵ تا ۵۰ دقیقه در فر قرار میدهیم. زمانی که نان برشته شد، پیتزای ما کاملاً آماده شده است. معمولاً پیتزاهای ایتالیایی کناره هایش برشته است.