تهیه خورشت بامیه
خورشت بامیه یکی از انواع خورشتهای خوشمزه و معروف ایرانی است. تهیه خورشت بامیه بسیار آسان است. اصالت این خورشت متعلق به جنوب کشور است ولی به خاطر طعم فوق العادهاش تقریبا در تمام کشور طبخ میشود. یکی از دلایل فراگیر شدن خورشت بامیه خواص بینظیر بامیه است.
موارد لازم برای تهیه خورشت بامیه
بامیه: ۷۰۰ گرم | پیاز: ۲ عدد بزرگ |
گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم | سیر: ۱ بوته |
گوجه فرنگی: ۶۰۰ گرم | نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم |
تمبرهندی: نصف بسته | روغن: به میزان لازم |
طرز تهیه خورشت بامیه
اصلی ترین غذایی که با بامیه تهیه میشود، خورشت آن است که برای تهیه خورشت بامیه، ابتدا پیازها را بهصورت نگینی خرد کرده با مقداری روغن تفت میدهیم. پیاز که نرم شد، گوشت خورشتی را که به اندازهی دلخواه خرد کردهایم را به پیازها اضافه کرده، تفت میدهیم. سپس زردچوبه و فلفلسیاه را به آن اضافه میکنیم. اجازه میدهیم چند دقیقهای ادویهها با گوشت و پیاز تفت بخورد تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس به میزان مورد نیاز آبجوش به گوشت اضافه کرده، اجازه میدهیم تا گوشت پخته شود.
سیرها را رنده کرده تفت میدهیم. وقتی سرخ شدند گوجه را که به شکل پوره کردیم به آن اضافه میکنیم، آنقدر حرارت میدهیم تا آب گوجه حسابی کشیده شود. سپس بامیهها را که از قبل تمیز کرده و شستهایم به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تفت بخورد. بعد از آن مواد را به ظرفی که گوشت در حال پخته شدن است، اضافه میکنیم.
تمبرهندی را در یک کاسه آب جوش ریخته کمی هم میزنیم اجازه میدهیم خیس بخورد. تمبر هندی را از صافی رد کرده نیم ساعت آخر پخت به مواد اضافه میکنیم. اجازه میدهیم تا خورشت حسابی جا بیفتد. اگر طعم ترش در غذا را میپسندید، میتوانید از آبغوره نیز در این خورشت استفاده کنید.
بامیه خواص بسیار زیادی برای بدن دارد که از مهمترین خواص بامیه میتوان به سمزدایی و پاکسازی کبد، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از پوکی استخوان و سلامت پوست و مو اشاره کرد.ِ