کله پاچه

کله پاچه

کله پاچه از نظر بیشتر مردم جهان غذایی عجیب است اما در بین ما ایرانیان طرفداران زیادی دارد. البته کله‌پاچه به غیر از ایران در بین مردم ترکیه، قفقاز و بطور کل در خاورمیانه طرفداران زیادی دارد ولی از دید گردشگران غربی خوردن کله‌پاچه امری عجیب و غیر قابل تصور است به همین دلیل کله‌پاچه در شمار یکی از عجیب‌ترین غذاهای دنیا می‌باشد.

غذای عجیب کله پاچه

کله‌پاچه غذایی خوشمزه و لذیذ است که  از پختن سر و دست و پا و اندام‌های درونی گوسفند تهیه می‌شود که شامل مغز، سیرابی‌، شیردان، جگر، چشم، زبان، بنا گوش و … می‌باشد.

هر کدام از اجزاء کله‌پاچه دارای مزه خاص و متفاوت می‌باشد که از نظر مردم خوشمزه‌ترین و لذیذترین قسمت کله پاچه چشم آن است.

کله‌پاچه در ایران معمولاً در رستوران‌های خاصی به نام کله‌پزی یا طباخی سِرو می‌شود که اصولا صبح‌های زود قابل عرضه می‌باشد.

آشپزان حرفه‌ای عقیده دارند که کله پاچه باید به صبر پخته شود تا لذیذ و خوشمزه شود.

این غذای خوشمزه بسیار چرب و پرکالری می‌باشد به همین خاطر افرادی که مبتلا به کلسترول بالا، اسیداوریک، نقرس و … هستند از خوردن کله‌پاچه باید خودداری کنند.

کله پاچه، سرشار از ویتامین های گروه B، B12، روی، آهن و پروتئین است و برای افراد سالم خوردن ماهی یک وعده کله‌پاچه بخش عمده‌ای از نیازهای ویتامین بدن را تامین می‌کند.

پاچه گوسفند دارای خواص زیادی است که خوردن آن باعث رقیق شدن خون و بهبود بخشیدن به زخم‌های داخلی می‌شود.

برای خوشمزه‌تر شدن کله‌پاچه می‌توان از نخود استفاده کرد چون باعث لعاب بیشتر آن می‌شود.

استفاده از دارچین در پخت کله‌پاچه طعم آن را تغییر می‌دهد.

لیمو امانی گزینه‌ی مناسبی برای ایجاد مزه ترش در کله پاچه می‌باشد.

برای دیرپز نشدن کله‌پاچه بهتر است نمک در اواخر پخت به آن اضافه شود.

به همراه سرو کله‌پاچه از لیموترش، نارنج یا آبلیمو استفاده شود که لذت خوردن آن را دو چندان می‌کند.

توصیه می‌شود برای خوردن کله پاچه از نان سنگک استفاده شود که که ترکیب آن با مغز و آب کله بسیار دلچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *