دسر پاناکوتا
پاناکوتا در اصل محبوبترین دسر ایتالیایی میباشد که از خانواده پودینگها و به معنی خامه پخته است. دسر پاناکوتا به تازگی در ایران طرفداران زیادی پیدا کردهاست. دسر پاناکوتا به سادگی تهیه میشود که میتواند گزینه خوبی برای پذیرایی در مهمانیها باشد. معمولا بعد از خنک شدن پاناکوتا با انواع سس، میوه، ژله و کارامل سرو می شود. البته میتوانید پاناکوتا را به تنهایی نیز تهیه کرد.
مواد لازم برای دسر پاناکوتا
شیر: ۴ لیوان | پودر ژلاتین: ۴ قاشق غذاخوری |
خامه: ۲۰۰ گرم | وانیل: ۱ قاشق چایخوری |
شکر: ۱ لیوان | آب جوش: ۳ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه دسر پاناکوتا
برای تهیه دسر پاناکوتا ابتدا پودر ژلاتین را با ۳ قاشق غذاخوری آبجوش به صورت بنماری حل میکنیم. (بنماری یعنی حرارت غیر مستقیم با بخار آب. برای اجرای این روش قابلمه یا کاسهای که بتوان آن را روی حرارت قرار داد نیاز داریم و همچنین ظرف دیگری که جنس نشکن داشته باشد و در دهانه قابلمه یا کاسه قرار گیرد. بهتر است ظرف دوم دهانه قابلمه را کاملا بپوشاند تا کار با آن راحتتر صورت گیرد.)
شیر و شکر و وانیل را با هم مخلوط کرده، روی حرارت قرار میدهیم. وقتی شکر حل شد، ظرف را از روی حرارت برداشته تا خنک شود.
خامه را نیز باید روی حرارت آب کنیم. در موقع آب شدن خامه مدام باید آن را هم بزنیم تا نسوزد. وقتی از بغل ظرف شروع به حباب زدن کرد، آن را از روی حرارت برمیداریم.
خامه را به شیر خنک شده اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. سپس پودر ژلاتین بنماری شده را به مواد میافزاییم.
دسر پاناکوتا را در قالب دلخواهمان میریزیم و به مدت ۵ الی ۶ ساعت در یخچال قرار میدهیم.
سپس از یخچال درآورده در ظرف موردنظر برمیگردانیم. بخاطر خامهی موجود در دسر به راحتی از ظرف جدا میشود. فقط باید کنارهها را با چاقو به آرامی از ظرف جدا کرد و سپس برگردانیم.
این دسر را با طعمهای مختلف و با انواع ژلهها با توجه به سلیقهی خودتان میتوانید تهیه کنید.