تهیه آبگوشت مجلسی
آبگوشت مجلسی غذای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که برای تهیه آبگوشت مجلسی عالی فقط کافیست وقت لازم را برا پختن آن صرف کنیم. استفاده از گوشت گوسفندی که چرب باشد هم در بهتر شدن آبگوشت کمک زیادی خواهد کرد.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت مجلسی
گوشت گوسفند با استخوان و دنبه: ۵۰۰ گرم | سیبزمینی: ۲ عدد متوسط |
نخود: نصف لیوان | لیموامانی: ۳ عدد |
لوبیاسفید: نصف لیوان | سیر: ۲ حبه |
پیاز: ۲ عدد متوسط | رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری |
گوجهفرنگی: ۲ عدد | نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم |
طرز تهیه آبگوشت مجلسی
برای تهیه آبگوشت حبوبات را از شب قبل خیس کرده و چندین بار آب آن را عوض میکنیم.
در قابلمهای مناسب گوشت را به همراه دنبه و استخوانهایش تفت میدهیم تا به روغن بیفتد. سپس زردچوبه را به آن اضافه کرده اجازه میدهیم تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
پیازها را از وسط به دو نیم کرده به همراه ۲ حبه سیر و حبوبات به گوشت اضافه میکنیم. سپس گوجه را نیز از وسط به دونیم کرده به مواد اضافه میکنیم.
حدود ۶ الی ۸ لیوان آب جوش به مواد اضافه میکنیم. سپس لیمو امانی را با چنگال سوراخ کرده، درون قالبمه میاندازیم. اجازه میدهیم تا چند دقیقهای حسابی جوش بخورد.
حرارت زیر قابلمه را کم کرده تا گوشت به آرامی پخته شود. بعد از ۱ ساعت که از پخت گوشت گذشت، سیبزمینیها را تمیز شسته و به مواد اضافه میکنیم. همچنین رب گوجهفرنگی را با فلفل سیاه در کمی روغن تفت داده و به همراه نمک داخل آبگوشت میریزیم.
بعد از اینکه پخت کامل شد، پیاز، گوجه و دنبه را از داخل آبگوشت جدا کرده، خوب میکوبیم و مجددا داخل آبگوشت میریزیم و اجازه میدهیم تا مواد حسابی جوشیده و جا بیفتد.
وقتی آبگوشت ما کاملا پخته شد، آب آن را جداگامه در کاسهای کشیده، نان در آن تلیت میکنیم. استخوانها را از گوشت جدا کرده و به همراه سیبزمینی و حبوبات حسابی میکوبیم.
این غذا را با پیاز، سبزیجات و ترشی سرو میکنیم.