تهیه آبگوشت بزباش
آبگوشت بزباش جزو غذاهای اصیل و سنتی ایران است که برای تهیه آبگوشت بزباش بهغیر از حبوبات از سبزی نیز استفاده میشود که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت بزباش
گوشت گوسفندی: ۷۵۰ گرم | سیبزمینی: ۳ عدد |
سبزی: ۵۰۰ گرم | لیموامانی: ۳ عدد |
لوبیاقرمز: نصف پیمانه | نمک فلفل سیاه: به میزان لازم |
پیاز: ۲ عدد متوسط | زردچوبه: به میزان لازم |
برای تهیه آبگوشت بزباش بهتر است از ماهیچه یا سردست با استخوان استفاده کرد. همچنین سبزی این غذا شامل تره، جعفری و شنبلیله میباشد. لازم به ذکر است که در صورت تمایل بجای لوبیاقرمز از لوبیا چشم بلبلی نیز میتوان استفاده کرد.
طرز تهیه آبگوشت بزباش
از شب قبل لوبیاقرمز را خیس کرده، چند بار آب آن را عوض میکنیم.
گوشت را به تکههای دلخواه خرد میکنیم. پیاز را نگینی خرد کرده در قابلمه میریزیم، کمی که پیاز سبک شد گوشت را به آن اضافه میکنیم. گوشت که تفت داده شد، زردچوبه را اضافه کرده، اجازه میدهیم تا بوی خامی زردچوبه از بین برود. سپس لوبیا قرمز را درون قابلمه ریخته و ۶ تا ۸ لیوان آب جوش داخل قابلمه میریزیم، کمی که مواد باهم جوش خورد، شعله گاز را ملایم میکنیم و حتما درب قابلمه را میبندیم تا گوشت و لوبیا پخته شوند. اگر درب قابلمه را نبندیم، آب به سرعت تبخیر میشود و مجبور میشویم در وسط پخت به غذا آب اضافه کنیم که این موضوع اثر منفی روی طعم آبگوشتمان خواهد داشت.
سبزیهای شسته شده را خرد کرده، با کمی روغن سرخ میکنیم. سپس سبزیها را به همراه سیبزمینی، لیموامانی، نمک و فلفل سیاه را داخل آبگوشت میریزیم و اجازه میدهیم تا مواد کاملا پخته و جابیفتد.
آبگوشت بزباش غذایی اصیل و لذیذ است که معمولا پس از آماده شدن، گوشت آن را همراه با سیبزمینی و لوبیا میکوبند و در کنار آبگوشت قرار میدهند. این غذا شباهت زیادی به خورشت قورمهسبزی دارد. آبگوشت بزباش علاوه برآنکه طعم مطبوعی دارد، برای کودکان که در سن رشد هستند، غذایی ایدهال به حساب میآید، زیرا دارای ویتامینهای موجود در سبزی، کربوهیدرات و پروتئین است.