سوپ جو
از جمله خوشمزهترین و پرطرفدارترین سوپها در بین ایرانیان سوپ جو میباشد. پخت این سوپ لذیذ بسیار آسان و راحت میباشد. سوپجو اغلب بصورت پیش غذا سرو میشود ولی به دلیل وجود ویتامینها و مواد معدنی در این سوپ میتوان آن را بعنوان غذای اصلی و کامل نیز سرو کرد.
خوردن سوپ داغ و مقوی مخصوصا در فصل زمستان کمک زیادی به سیستم ایمنی بدن میکند و مانع سرماخوردگی میشود.
مواد لازم برای سوپ جو
جوپرک: ۱ پیمانه | هویج خردشده: ۱ پیمانه |
قارچ: ۲۵۰ گرم | پیاز داغ : ۴ قاشق غذاخوری |
آب مرغ : ۷ پیمانه | جعفری خردشده: ۱ پیمانه |
کره : ۵۰ گرم | زردچوبه: به میزان لازم |
شیر یا آب : ۳ پیمانه | نمک و فلفل : به میزان لازم |
طرز تهیه سوپ جو
برای تهیه آب مرغ در سوپجو کافیست، یک عدد پیاز خردشده را به همراه کمی نمک و زردچوبه و قسمتهایی از مرغ را درون ظرف مناسبی ریخته، روی شعله قرار میدهیم کمی که تفت دادیم به میزان ۸ تا ۹ لیوان آب به آن اضافه کرده، اجازه میدهیم تا بطور کامل پخته شود.
بعد از پخت کامل آن را از صافی رد میکنیم. آب مرغ ما آماده است.
برای پخت سوپ جو در ظرف مناسبی جوپرک را با آب مرغ و پیاز داغ مخلوط کرده روی شعله زیاد قرار میدهیم تا به نقطهی جوش برسد. سپس حرارت را ملایم میکنیم تا جو پخته شود.
در ظرف دیگر قارچهای خردشده را با کره و کمی نمک روی حرارت ملایم تفت میدهیم تا پخته و آب آن کشیده شود.
بعد از پخته شدن جو در صورت تمایل اجازه میدهیم تا کمی خنک شود و سپس در مخلوط کن آن را به شکل پوره درمیآوریم.
جوی پوره شده را به قابلمه برمیگردانیم و هویج خرد شده را به آن اضافه میکنیم.
حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه که از پخت هویج گذشت قارچ را به همراه آب یا شیر به مواد اضافه میکنیم.
در پایان پخت جعفری خرد شده را به همراه نمک و فلفل و زردچوبه به سوپ جو اضافه کرده اجازه میدهیم تا به غلظت موردنظر برسد.